Manastirea Sireti - Noutati     
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Noutăţi

Hramul mănăstirii Sireţi - Sf.M.Mc.Iacov Persul

publicat pe 11 decembrie 2007

Ziua de 10 decembrie 2007 pentru mănăstirea Sf.M.Mc.Iacov Persul din comuna Sireţi este o zi de sărbătoare nu doar pentru mica obşte monahală, ci şi pentru întreaga comunitate creştin ortodoxă. Chiar dacă nu este o sărbătoare cu ţinere în popor, totuşi creştinii din Sireţi şi cei din împrejurimicare cunosc viaţa acestui gigant martir al Lui Hristos, au venit şi s-au bucurat împreună cu obştea monahală de la Sireţi, astfel preamărindu-L pe Dumnezeu prin cinstea adusă Sf.M.Mc.Iacov Persul.

Sărbătoarea a început în jurul orei 8 dimineaţa cu ceasurile, acatistul sfântului şi Sfânta Liturghie care s-a săvârşit în biserica "Buneivestiri", ctitorie a fericitului întru adormire ieromonahul Mihail Cazacu. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de stareţul mănăstirii arhimandritul Porfirie cu un sobor de preoţi, iar după Sfânta Liturghie s-a săvârşit un parastas de pomenire la mormântul fericitului întru adormire ieromonahul Mihail Cazacu după care stareţul împreună cu soborul de preoţi s-au închinat la moaştele Sf.M.Mc.Iacov Persul, după care a urmat agapa fraţească la care au luat parte toţi cei prezenţi la această importantă sarbatoare pentru mănăstirea Sireţi.

Este important de asemenea de consemnat faptul ca în anul acesta se implinesc 10 ani de când credincioşii din Sireţi îl cinstesc pe Sf.M.Mc.Iacov Persul, el fiindu-le al doilea patron ceresc după Sf.Ier.Nicolae.





 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705