Manastirea Sireti - Noutati     
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Noutăţi

AL TREILEA TEMPLU din Ierusalim - incepe pregatirea marilor preoti kohanim

publicat pe 14 august 2016

 

Cel de-AL TREILEA TEMPLU din Ierusalim - incepe pregatirea Marilor preoti Kohanim

Temple Institute se apuca de pregatirea preotilor calificati, pentru deschiderea celui de-Al Treilea Templu din Ierusalim, informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

AL TREILEA TEMPLU din Ierusalim - pregatirea marilor preoti kohanim


Temple Institut a anuntat ca va deschide anul acesta prima scoala din lume pentru formarea Preotilor Levitici care sa poata sa slujeasca în cel de-AL TREILEA TEMPLU SFANT DIN IERUSALIM. Organizația a pus in miscare o serie de programe pilot, de-a lungul ultimilor ani (click aici), iar acum se îmbarcă la o noua misiune - aceea de predare a tuturor abilitatilor practice KOHANIM, necesare slujirii in cel de-AL TREILEA TEMPLU SFANT DIN IERUSALIM.

KOHANIM (sau Cohanim) sunt evreii de sex masculin, descendenți direcți ai lui Aaron, fratele lui Moise, cu un statut aparte în Iudaism.

KOHANIM, de fapt, slujeau ca preoți si pot fi considerati, mai simplu, "preoți evrei" sau "marii preoți ai lui Israel".

AL TREILEA TEMPLU din Ierusalim - campanie de finantare


Pentru a atinge suma fixata ca prim obiectiv, de 75 000$, organizatia a lansat deja un proiect prin care urmareste sa atraga finantare.

Programa Scolii "Nezer HaKodesh" ar urma sa includa cursuri privind slujirea in cel de-AL TREILEA TEMPLU DIN IERUSALIM - teorie și practica, precum și rolul și aplicarea tehnologiei moderne în cel de-AL TREILEA TEMPLU DIN IERUSALIM. De asemenea, vor fi predate cursuri privind Vasele Sfinte ale Templului - aspecte de inginerie și design; și Matematica Templului Sfânt.

În ultimii treizeci de ani, rabinii și oamenii de știință ai Institutului Templului au studiat în profunzime textul antic necesar pregatirii celui de-AL TREILEA TEMPLU DIN IERUSALIM, devenind o adevarata autoritate la nivel mondial in acest domeniu. Acestia au publicat zeci de volume și au recreat mai mult de 70 de vase sfinte care sa fie utilizate in CEL DE-AL TREILEA TEMPLU DIN IERUSALIM.

AL TREILEA TEMPLU din Ierusalim - scoala de pregatire a marilor preoti kohanim


Înființarea unei școli pentru instruirea preotilor kohanim semnifica un pas urias spre reluarea slujirii in Templu, care a devenit imposibila de 2000 de ani, de când romanii au distrus cel de-AL DOILEA TEMPLU SFANT, în anul 70 dupa Hristos.

Inițiativa a fost anunțată în perioada de trei săptămâni de doliu pentru pierderea ambelor Temple Sfinte. Aceasta sincronizare nu este deloc o concidenta, intrucat scopul Institutului Templului a fost întotdeauna acela de a transforma această perioadă evreiască de doliu, într-una a speranței și schimbarii, subliniind că toți profeții și înțelepții lui Israel au prezis eventuala reconstruire pașnică a celui de-AL TREILEA TEMPLU DIN IERUSALIM.

AL TREILEA TEMPLU din Ierusalim - reluarea slujirii in Templul Sfant


Rabinul Chaim Richman, Director International al Institutului Templului, a comentat:

"Suntem extrem de incantati sa anuntam acest nou pas spre reluarea slujirii in Sfantul Templu. Facem un apel, în primul rând, la preotii kohanim la nivel mondial, sa sprijine acest proiect special, care sa însemne o revenire la dreptul lor prin naștere.
Slujirea in Templu reprezinta cea mai pura legătura dintre om și Creatorul sau. O treime din poruncile Torei fac referire la slujirea in Templul Sfânt și ne-am rugat pentru reluarea sa, de mii de ani.
Într-un moment în care lumea este afectata de teroare și nesiguranță, vom intra în acest proiect, cu credința deplină că într-o zi Templul Sfânt va fi în cele din urmă reconstruit și slujirea preoțeasca reluata, intrand într-o eră fără precedent, de pace și armonie între toți oamenii".

Pentru datele de mai sus, multumim lui David Israel, autor al mai multor rapoarte pentru Jewish Press (Presa Evreiasca).



 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705